Discotecile în aer liber "Ring" - "Tineretului" - "Vox Maris"
Teatrul de Vara
Sporturile nautice si concursurile pe plaja
Epava Evanghelia
Obeliscul
Microformele sapate in calcarPlaja este orientata spre est,  beneficiind de soare pe toata durata zilei. Statiunea este situata  la adapostul capului Tuzla, pe directia unui curent marin de coasta, favorabil depunerilor de nisip pe plaja lunga de aproape 1 km. Plaja este mai lata in zona Obeliscului, dar foarte aglomerata vara. In zona de nord, spre Epava, plaja este marginita de o faleza joasa si este mai ingusta, cu nisip fin.
Plaja din Costinesti este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga.


Ceea ce caracterizeaza in primul rand Statiunea Costinesti este distractia, veselia si tineretea. Principalele atractii pentru turistii care vin in Costinesti sunt numeroasele discoteci si baruri. Cea mai celebra este Discoteca Ring – cea mai mare discoteca in aer liber de pe litoral. Alte discoteci sunt: Tineretului, Vox Maris, Sun, Club T, Panoramic Club etc.

Spectoacolele gazduite de Teatrul de vara din Costinesti sunt foarte variate: “Festivalul filmului”, “Gala tanarului actor”, “Festivalul de Jazz”, “Noaptea devoratorilor de publicitate”, show-uri de divertisment ale unor grupuri cunoscute si apreciate de publicul roman: “Divertis”, “Vacanta Mare”. Printre manifestarile cultural-artistice poate fi mentionata si “Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret”. Tot la Teatrul de vara pot fi vizionate filme. Atat pe plaja, in discoteci cat si la Teatrul de vara sunt organizate an de an concerte, care atrag mii de fani.

Pe plaja sunt organizate diverse evenimente: concursuri, concerte. In fiecare vara, televiziunile au aici organizate „studiouri” in aer liber, de unde transmit emisiuni estivale. Exista deschise in Costinesti mai multe terenuri de sport si centre de inchiriat echipament pentru sporturi nautice.

Evanghelia a esuat la sfarsitul anilor '60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Noaptea tarziu, pe timp de furtuna vasul s-a apropiat foarte mult de mal, capitanul avand convingerea ca se afla in vecinatatea portului Constanta. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V.
Evanghelia a fost o nava comerciala greaca apartinand vestitului om de afaceri Aristotel Onassis. Datorita costurilor mult prea mari de recuperare, ea a fost abandonata, intrand ulterior in patrimoniul statului roman si devenind simbolul Costinestiului.
Cei ce vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot, fie cu o ambarcatiune usoara. Este de preferat ca cei ce se aventureaza inot si totusi nu au o rezistenta prea mare sa ia cu ei o saltea, o pernuta sau chiar un colac. Papucii de plaja nu trebuie sa lipseasca deoarece exista riscul unor taieturi in talpa. In ceea ce priveste camerele de luat vederi sau aparatele de fotografiat, pentru a se evita umezirea, acestea trebuie impachetate cu grija in materiale hidro-izolante sau pur si simplu in pungi.


 

Harta * Vila * Costinesti * Destinatii * Preturi * Contact

© 2014 Toate drepturile rezervate.
Alte nume sunt utilizate cu scop informativ si pot fi marci inregistrate ale proprietarilor respectivi.